SAŁATKA CIOCI OLGI.JPG
SAŁATKA CIOCI OLGI.JPG Rozmiar 3,2 MB |
piersi drobiowe,
przyprawa gyros,
ogórki konserwowe,
cebula,
kukurydza konserwowa,
kapusta pekińska,
ketchup,
majonez,
jogurt naturalny,
czosnek,
sól, pieprz
ilość uzależniona od wielkości naczynia w którym będzie sałatka
Sposób przyrządzania:
Piersi drobiowe pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą gyros odstawić na ok 1h. Po tym czasie usmażyć na oleju, odsączyć z tłuszczu i wystudzić. Przełożyć do naczynia - pierwsza warstwa.
Druga warstwa - ogórek konserwowy
Trzecia warstwa - cebula
Polać ketchupem.
Nastęnie przykryć warstą kukurydzy konserwowej i sosem majonezowo-jogurtowym z dodatkiem czosnku. Dla ozdoby na wierzch(kolejna warstwa) można dać drobno pokrojoną kapustę pekińską albo startą (nie ostrą) rzodkiewkę