PLACKI ZIEMNIACZANE Z KAPUSTĄ KISZONĄ.JPG
PLACKI ZIEMNIACZANE Z KAPUSTĄ KISZONĄ.JPG Rozmiar 2,6 MB |
1 kg ziemniaków
40 dag kiszonej kapusty
1 duża cebula
2-3 jajka
2 czubate łyżki mąki
sól, pieprz, olej do smażenia
Sposób przyrządzania:
Kapustę drobno posiekać. Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rumiano w niewielkiej ilości tłuszczu.
Masę ziemniaczaną połączyć z kapustą i cebulą. Dodać jajka, mąkę, sól i pieprz do smaku.
Gdy ciasto wyjdzie za rzadkie, dodać jeszcze trochę mąki) . Placki smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Podawać gorące z sosem grzybowym, pomidorowym lub keczupem.
SMACZNEGO
bistro24.pl