Muffinki z wiśniami.jpg
Muffinki z wiśniami.jpg
Rozmiar 91 KB
Muffinki z wiśniami

niecałe 2 szklanki mąki, ok. 300 g wiśni (mogą być mrożone), 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 jajko, 3/4 szklanki cukru, cukier wanilinowy, 1 szklanka mleka lub maślanki, 1/4 szklanki oleju, szczypta soli

Wiśnie umyć, usunąć pestki. Mąkę przesiać z proszkiem do piecznia, dodać sól. W drugiej misce rozbełtać jajko z cukrem i cukrem wanilinowym, mlekiem oraz olejem. Mokrą mieszankę dodać do suchej. Miksować do uzyskania jednolitej masy. Dodać wiśnie, wymieszać łyżką. Ciasto przekładać do foremek posmarowanych masłem i piec przez 20-25 min w temperaturze 200 st. C.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • kranzfafka.pev.pl