Muffinki z rabarbarem i żurawiną.jpg
Muffinki z rabarbarem i żurawiną.jpg
Rozmiar 94 KB
Muffinki z rabarbarem i żurawiną

Składniki mokre: 200 ml mleka, 2 jajka, pół szklanki oleju - wymieszać

Składniki suche: 2 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, łyżka proszku do pieczenia, szczypta soli - wymieszać

4 łodygi rabarbaru (umytego, obranego i pokrojonego w kostkę), szklanka lub pół szklanki suszonej żurawiny

Zmiksować razem mokre i suche składniki, wmieszać rabarbar i żurawinę. Foremki na muffinki posmarować za pomocą pędzelka stopionym masłem. Wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec muffinki ok. 20 minut w 180 st. C.

Z tej porcji wychodzi ok. 18-20 muffinek.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • kranzfafka.pev.pl