Krokiety z mięsa gotowanego.JPG
Krokiety z mięsa gotowanego.JPG Rozmiar 3,2 MB |
mleko, 2 szlanki
woda, 2 szklanki
jajka, 2 sztuki
mąka, 3 pełne szklanki
mięso gotowane np wołowe,cielęce,drobiowe, ok.pół kilograma
pieczarki, 25 dag
gotowane jajka, 4 sztuki
Bułka tarta, ok. szklanki
olej, do smażenia
sól,pieprz,papryka ostra, do smaku
cebula,
Sposób przygotowania:
1. Mleko,wodę,mąkę i 2 surowe jajka połączyć mikserem i posolić.Przygotować farsz:mięso przepuścić przez maszynkę,pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć (nie rumienić).Mięso,pieczarki i pokrojone na drobno gotowane jajka wymieszać i doprawić do smaku solą pieprzem i papryką.Z ciasta usmażyć nalesniki(zostawić ok. 34 szklanki do moczenia krokietów).Na usmażone naleśnki nakładać farsz i zwijać krokiety następnie każdego krokieta zanurzyć w resztce ciasta naleśnikowego i obtoczyć w bułce tartej , usmażyć.Życzę smacznego.
www.smaker.pl